Puheenjohtajan terveiset

30.4.2023

Hallituksen toiminta kausi on lopuillaan  ja haluan kiittää teitä kuluneesta kaudesta, olen saaneet kokea monia ilon täytteisiä hetkiä kanssanne. On ollut ihana huomata, että te olette rohkeasti ottaneet yhteyttä ja olemme yhdessä saaneet kehittää ja miettiä monia asioita.

Kuluneen toimintakauden aikana liiton toimintaa on pyritty tehostamaan ja luomaan liitolle ja seuroille työkaluja, joiden avulla mahdollistamme laadukkaan seuratoiminnan kehittämisen.

Tämä on osa sitä polkua, jota kohti liiton toiminta kulkee, avoimutta ja läpinäkyvyyttä kaikissa toimissa kohti puhdasta ja reilua urheilua, joka tuottaa laadukasta seura- ja kilpailutoimintaa kaikille.

Toimintakauden aikana on käynnistetty kilpailut kahden pitkän taukovuoden jälkeen ja seuroille on luotu kisapaketti salikisojen järjestämistä varten ja liitto tukee seuroja salikisojen järjestämisessä.

Seuratoiminnan kehittämisen ja jatkuvuuden työtä on aloitettu liitto johtoisesti pitämällä seuratapaamisia, joissa kaikilla on sana vapaa ja tuottamalla mainosmateriaalia ja ohjeistuksia mainostukseen. Lisäksi seuroissa on järjestetty avoimia harjoituksia, jossa on mahdollistettu seurojen välistä yhteistyötä ja tarjoamalla erilaista harjoittelua eri paikkakunnilla.

Demotiimi toiminta on käynnistetty ja sen tavoitteena on tuottaa materiaalia, jolla voidaan mainostaa ja tehdä lajia tunnetuksi.

Maajoukkue toiminta kehittyy uusien maajoukkueen jäsenten myötä ja kansainvälinen kilpailutoiminta on myös elpynyt tauon jälkeen. Maajoukkueen jäsenet kävivät kilpailemassa Czech Openissa, EM-kisoissa Jesolossa ja vielä Balt cupissa Tallinnassa parin viikon päässä.

Isona projektina on ollut toimintakauden aikana REILUN URHEILUN ohjelma, joka korvasi vanhan antidoping ja Kilpailumanipulaation vastaiset ohjelmat. Reilun urheilun ohjelma määrittelee meille keinoja, joiden avulla pystymme tuottamaan puhdasta ja reilua urheilua ja antaa meille kaikille mahdollisuuden tasa-arvoiseen harrastamiseen ja kilpailemiseen

Tämän myötä myös Värivöiden yleiset graduointi vaatimukset on saatu käytä läpi ja ne voidaan ottaa käyttöön seuroissa.

Tuomarikoulutus materiaali on uudistettu ja myös ohjaaja koulutus on tulossa syksyllä.

Iso harppaus eteenpäin on menty yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Aktiivista keskustelua on pidetty yllä ja käyty läpi erilaisia tapoja, joilla tehostaa ja kohdentaa toimintaa ja syksyllä onkin odotettavissa muutamia tapahtumia joiden kanssa tehdään työtä aktiivisesti mm. EITF:n kanssa.

Liiton toimihenkilöt ovat osallistuneet aktiivisesti koulutuksiin ja tapahtumisiin joiden avulla voidaan kehittää toimintaa.

Jokainen teistä harrastajista ja seuratoimijoista sekä tukijoukoista on tärkeä, ilman teitä ei olisi seuroja eikä ilman seuroja olisi liittoa.

Joten hitaasti mutta varmasti kuljemme kohti uutta. Askeleet ovat pieniä mutta vievät meitä kaikkia eteenpäin

Tule osaksi Taekwon-Do perhettä on mielestäni hyvä visio tulevaisuudelle. Se antaa kaikille mahdollisuuden harrastaa lajia, jossa jokainen harrastaja löytää oman tapansa nauttia liikunnallisesta elämäntavasta.

 

Kiitos kuluneesta kaudesta ja toivon että näen sinut vuosikokouksessa, sillä meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen millainen on Taekwon-Do perhemme ja mitä se antaa harrastajilleen.

 

Rose Pakarinen

Puheenjohtaja