Suomen joukkueelle loistava menestys Tallinnan Euroopan mestaruuskisoista

3.5.2018

Suomi mitalitilaston yhdeksäs!

Euroopan mestaruudesta kisattiin Tallinnassa 23.4-29.4 33 maan ja 820 kisaajan voimin. Suomea edustamassa oli 15 henkinen joukkue. 

Suomen edustajat

Lasten sarja Ilkka Isosomppi 2 gup, liikesarja, Ilkka teki mahtavat ja varmat liikesarjat mutta tällä kertaa ei vielä kärkisijoille ollut asiaa.Ilkan ensimmäinen debyytti Em-kisoissa oli varma ja teknisesti erittäin hyvä.

Juniorit Otto Saarinen 1 dan liikesarja. Otto suoritti em-kisoissa teknisesti varmoilla ja hyvillä liikesarjoilla mutta toisella kierroksella vastaan tulikin tiukka Estonia edustaja joka sijoittui lopulta kolmanneksi. 

Seniorit Ian Berkinfand 1 Dan ottelu -71 kg. Rohkeaa ja ennakkoluulotonta ottelua mutta tällä kertaa oli pakko todeta että muut olivat vielä piirun verran edellä. 

Veteraanit  naiset silver sarja

Rose Pakarinen 2 dan liikesarja kulta, joukkueliikesarja kultaa, joukkueottelu hopeaa

Eva Hägg 2 dan ottelu -68 kg kulta, joukkueottelu hopeaa

Tiina Junnilainen 3 dan , joukkueliikesarja kultaa.Coach

Piu Miettinen 4 dan liikesarja hopea, joukkueliikesarja kulta, joukkueottelu hopeaa

Veteraanit miehet silver sarja

Miesten voimamurskaukseen oli ilmoitettu 3 edustajaa, Petri Lujanen, Thomas Kalander ja Tommi Lankinen E.I.T.F ilmoitti että jokaisesta maasta saa osallistua vain yksi edustaja per maa, asiasta prostestoitiin usean maan voimin koska kyseessa oli järjestäjän taholta virhe ja myös naisten murskauksessa pääsivät kaikki murskaamaan. Protestit eivät kuitenkaan auttaneet ja kisaamaan valittiin miesten keskuudesta Petri Lujanen.

Tommi Lankinen 1 dan, liikesarja,murskaus ja joukkuemurskaus.Tommi aloitti liikeasarjat vakuuttavasti mutta valitettavasti vapaavalintaisen liikesarjan kohdalla kävi pieni lipsahdus ja jatkoon pääsy karitui harmittavaan virheeseen. Coach

Petri Lujanen 1 dan, murskaus ja joukkuemurskaus, Henkilökohtaisessa murskauksessa Petri sijoittui hienosti neljänneksi, jännittävän usemman kierroksen kestäneen uusinta kierroksen jälkeen. Coach

Thomas Kalander,2 dan murskaus, joukkuemurskaus. Coach

Kurt Sundström 2 dan, -80 kg ottelu, joukkue ottelu pronssi. Suomen miehet taistelivat upeasti itsensä 3 sijalle joukkue ottelussa.

Kaj Loman 2 dan ottelu -71 kg, joukkue ottelu, Pronssia joukkueottelusta. 

Veteraanit Naiset kultasarja

Tina Mela 1 dan liikesarja kulta ja ottelu +75 kg kulta

Päivi Mäkinen 3 dan, liikesarja hopeaa, ottelu -75 kg hopeaa, joukkueliikesarja kultaa, joukkue ottelu hopeaa, joukkueen emo ja Coach

Veteraani miehet kultasarja

Juha Miettinen 4 dan, Liikesarja hopeaa, ottelu pronssia ja joukkueottelu pronssia, joukkuemurskaus

Joukkueen kesken vallitsi varsin lämminhenkinen ilmapiiri jossa ilo ja toisten kannustaminen nostattivat henkeä uskottaman hyväksi. Joukkueessa jokainen on yhtä tärkeä ja maajoukkue tahtoo kiittää kaikkia mukana olleita tukijoukkoja ja paikalle saapuneita tukijoita uskomattomasta kannustuksesta. Kisat olivat hyvin järjestetty ja saimme varmasti kokea jokainen jotain ainutlaatuista. 

Maajoukkueen valmentamiseen osallistuivat  Master Jean Feller 7 dan ja Sabunim Jarmo Tjurin 6 dan. Kiitokset  loistavasta valmennuksesta ja vuosia kestäneestä työstä Taekwon-Don hyväksi, ilman hyviä opettajia ei olisi näin menestyneitä oppilaita.

Taekwon